گیاهان آپارتمانی کم نور

با وجود خنک‌‌تر شدن هوا و کاهش نور طبیعی خورشید، نگهداری گیاهان می‌تواند مخصوصا برای آپارتمان نشین‌ها چالش برانگیز باشد. خوشبختانه، طیف وسیعی از گیاهان آپارتمانی کم نور وجود دارند که بدون رطوبت و نور زیاد خورشید نیز رشد می‌کنند. بنابراین، بدون نگرانی و توجه به اینکه فضای آپارتمان شما چقدر نور مناسبی دارد، می‌توانید گیاهان مختلفی را در آپارتمانتان پرورش دهید.

حالا به نظر شما چه گل‌ها و گیاهانی در فضای آپارتمانی بهتر رشد می‌کنند؟ سانسوریا، دیفن باخیا، زامفولیا و پتوس نمونه‌هایی از بهترین گیاهان آپارتمانی کم نور و مقاوم هستند. در ادامه به 10 نمونه از انواع گیاهان آپارتمانی کم نور به همراه شرایط نگهداری و مراقبت از آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین گیاهان آپارتمانی کم نور

گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا، یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی کم نور است

احتمالا تا به حال گیاه سانسوریا را در بیشتر فضاهای اداری و یا خانه‌ها دیده باشید. سانسوریا به خاطر شرایط آسانی که برای رشد و نگهداری دارد، جز معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی به اصطلاح سایه دوست است. به علاوه، این گیاه به عنوان یکی از گیاهان مناسب محل کار نیز شناخته می‌شود‍‌.

برگ‌های بلند و محکم سانسوریا که شبیه به پوست مار است، می‌تواند با آزاد کردن اکسیژن، هوای فضای آپارتمان را تصفیه کند. مقاومت بالای این گیاه در برابر رطوبت و گرما نیز یکی از ویژگی‌های آن محسوب می‌شود. البته دقت کنید که حتما باید دور از گرما یا سرمای شدید قرار گیرد تا به برگ‌های گیاه آسیبی نرسد. همچنین، آبیاری بیش از اندازه به ریشه سانسوریا باعث پوسیدگی و از بین رفتن آن می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر از شرایط نگهداری سانسوریا، مقاله شرایط نگهداری گیاه سانسوریا در منزل را مطالعه کنید.

گیاه پتوس (پوتوس)

پتوس به دلیل رشد خیلی سریع بر روی سطوح مختلف و شرایط نگهداری آسان، گیاه آپارتمانی بسیار پرطرفداری است. پتوس طلایی و پتوس ابلق نمونه‌هایی از این مدل گیاه هستند. پوتوس از نظر ظاهری تا حدودی شبیه به گیاه فیلودندرون است؛ با این تفاوت که پتوس شاخه‌های آویز و برگ‌هایی کشیده‌تر و نیزه‌ای‌تر دارد ولی برگ‌های فیلودندرون پهن‌تر و پایین برگ‌ها به شکلی سوزنی است.  

بهتر است که هر چند روز یک بار پوتوس را به سمت نور خورشید جا‌به‌جا کنید تا تمام قسمت‌های گیاه در برابر نور خورشید قرار بگیرد. این کار باعث بهبود روند فتوسنتز گیاه و در نتیجه رشد سریع‌تر آن می‌شود. یادتان باشد که گیاه پوتوس جز دسته گیاهان سمی محسوب می‌شود؛ به همین دلیل باید حتما دور از دسترس کودکان قرار بگیرد.

گیاه زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا به نور کم برای رشد نیاز دارد

برگ‌های سبز رنگ، ضخیم و شانه‌ای شکل گیاه زاموفیلیا که تقریبا ۷ تا ۱۲ سانتی‌متر طول دارند، در انتهای ساقه رشد می‌کنند. رشد زاموفیلیا آرام و کند است و کمی با بقیه گیاهان فرق دارد. هر چقدر گیاه در فضای گرم‌تری باشد، سرعت رشد بیشتر و ظاهر آن شاداب‌تر خواهد شد. زامیفولیا نیاز به آبیاری منظم و دقیقی ندارد؛ به طوری که می‌تواند چند هفته بدون آبیاری زنده بماند و تنها با نور و رطوبت مناسب رشد کند. گیاهان زاموفیلیا بلک، زاموفیلیا سبز و زاموفیلیا ابلق از گونه‌های مختلف این گیاه هستند.

گیاه آگلونما (همیشه‌ سبز چینی)

همین ابتدا بگذارید خیالتان را راحت کنیم! اگر ‌دنبال گیاه آپارتمانی مقاوم با شرایطی نظیر نور کم و سایه دوست هستید، گیاه آگلونما بهترین گزینه برای شماست. آگلونما از انواع گیاه‌های شیپوریان است که ساقه‌هایی کوتاه و برگ‌هایی باریک و براق دارد.

گیاه آگلونما تا زمانی که خاک متعادل، آب کافی، دما و رطوبت مناسب را دریافت کند، به راحتی رشد خواهد کرد. برای قشنگ‌تر شدن ظاهر و زرد نشدن برگ‌های آن باید به طور مداوم برگ‌های زرد شده را هرس کنید تا بقیه برگ‌های گیاه آسیبی نبیند. آگلونما قرمز، آگلونما برفی، آگلونما بلک و آگلونما کاتلاس نمونه‌های از گیاه همیشه سبز چینی هستند.

گیاه بابا آدم (گوش فیلی)

اگر بخواهید یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی نور کم را بشناسید، باید به گیاه بابا آدم اشاره کنیم.

بابا آدم، گیاهی استوایی با برگ‌هایی بزرگ، پهن و بیضوی شکل است و ارتفاع ساقه اصلی گیاه حدودا به 90 تا 150 سانتی‌متر می‌رسد. هر چقدر که گیاه نور بیشتری را دریافت کند، برگ‌های آن پهن‌تر و مقاوم‌تر خواهد شد. به طور کلی، گیاه بابا در هوای گرم و خشک سازگار‌تر است و برگ‌ها دچار زردی و یا خم شدگی نمی‌شوند. علاوه بر هوای سرد، آبیاری زیاد هم باعث زرد شدن و پوسیدگی ریشه گوش فیلی خواهد شد. بنابراین تنها مواقعی که خاک گلدان رطوبت خود را از دست داده است، گیاه را آبیاری کنید.

گیاه بابا آدم به عنوان گیاه دارویی در طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونت‌ها، کاهش درد مفاصل بسیار مفید است.  

گل اسپاتی فیلوم (گل قاشقی)

اکثر افرادی که به دنبال گیاهان آپارتمانی کم نور هستند، گل اسپاتی را برای نگهداری در آپارتمان انتخاب می‌کنند. زیبایی، معطر بودن، پاکسازی و تصفیه هوا از ویژگی‌های این گیاه است. اسپاتی در دماهای نسبتا گرم و مرطوب بهتر رشد می‌کند. همچنین، برای نگهداری طولانی مدت از آن باید خاک گلدان، خاصیت زهکشی بالا و اسیدی مانند خاک‌های پیت ماس یا پرلیت داشته باشد. گل قاشقی یا اسپاتی در سه گونه‌ اسپاتی مائونا، کلیولندا و والی سی پرورش می‌یابد.

آبیاری زیاد و عدم نور کافی از جمله عواملی هستند که باعث پژمردگی، قهوه‌ای شدن برگ‌ها و کمبود گلدهی در این نوع گل خواهد شد. اسپاتی فیلوم در گلدان‌های تنگ‌تر و کوچک‌تر گلدهی بهتری دارند. علاوه بر این موارد، گلدهی و شادابی گل قاشقی وابسته به کوددهی مداوم است.

نخل شامادورا یا نخل مرداب

نخل شامادورا

بدون شک یکی از جذاب‌ترین گیاهان‌ آپارتمانی کم نور، نخل‌ شامادورا یا نخل مرداب است. نخل‌های مرداب و شامادورا اگر در شرایط مناسبی قرار بگیرند، در فصل‌های بهار و تابستان به گلدهی خواهند رسید؛ اگر چه ممکن است فرآیند گلدهی نخل‌ها تا چندین سال طول بکشد. میوه‌های نخل شامادورا به رنگ‌های نارنجی و قرمز است.

با اینکه این گیاه تمایل زیادی به نور دارد و بهتر رشد می‌کند، اما نباید هرگز مستقیما در معرض نور خورشید قرار بگیرد. به خاطر شکل ظاهری برگ‌های نخل مرداب، این نخل به گیاه چتری معروف است. نخل مرداب در کنار رطوبت کافی، به آبیاری زیادی نیاز دارد؛ به طوری که خاک آن باید همیشه پر از آب باشد. نخل‌های شامادورا و مرداب به روش‌های تقسیم بوته و قلمه تکثیر می‌شوند.

بامبو خوش شانس

به نظر می‌رسد که گیاه بامبو واقعا یک گیاه خوش شانس است! اکثر افراد ساقه گیاه بامبو را به عنوان نماد خوشبختی با روبان یا سیمی می‌بندند. بامبو با داشتن خواص درمانی برای بهبود بیماری‌های مختلف مثل کلسترول خون، مشکلات معده، اختلالات ریوی و قاعدگی استفاده می‌شود. (منبع)

گیاه بامبو مانند بقیه گیاهان برای رشد به نور، آبیاری، رطوبت و خاک مناسب نیاز دارد. این گیاه حساسیت بالایی دارد و اگر در معرض هر گونه مواد شیمیایی قرار بگیرد، به سرعت از بین می‌رود.

برگ عبایی

گیاه برگ عبایی، از گل‌های آپارتمانی سایه دوست مقاوم به نور کم است

گیاه زرد رنگ برگ عبایی با شکل ظاهری بوته‌ای از خانواده سوسنی‌ به شمار می‌آید. گل عبایی آواز لنون، گل عبایی آشاهی، برگ عبایی قرمز و بنفش تعدادی از گونه‌های برگ عبایی هستند.

برگ عبایی در فضاهای آپارتمانی که نور و رطوبت کافی نداشته باشند، نیز رشد خواهد کرد. فصل‌های بهار و تابستان زمان خوبی برای تکثیر این گیاه از طریق قلمه زدن است. زرد یا قهوه‌ای شدن برگ‌‌های این گیاه، می‌تواند نشان‌دهنده وجود قارچ در ساقه‌ها باشد که به شدت خطرناک است.

برگ انجیری (فیلودندرون)

گیاه گرمسیری برگ انجیری برای رشد نیازمند فضایی با رطوبت زیاد است و مقاومت کمی در برابر سرما دارد. برای حفظ رطوبت برگ انجیری باید هر چند وقت یک بار برگ‌های آن را اسپری کنید. برگ انجیری حدودا 17 گونه مختلف دارد که برگ انجیری فر، برگ انجیری مینیاتوری و برگ انجیری ابلق چندین نمونه از گونه‌های این گیاه است.

برگ‌های فیلودندرون در ابتدا صاف هستند و به مرور زمان بریدگی‌هایی روی برگ‌ها به وجود می‌آید. زمانی که برگ‌های گیاه‌ انجیری به رنگ زرد یا قهوه‌ای در بیاید، یعنی آبیاری بیش از حد معمول انجام شده است. شرایط رشد و نگهداری آن در آپارتمان، تنها به دو عامل آبیاری مناسب و نور کافی بستگی دارد.

نکات مهم هنگام خرید گیاهان آپارتمانی با نور کم

نکات مهم هنگام خرید گیاهان آپارتمانی با نور کم

حتما در هنگام خرید گیاهان آپارتمانی به مقدار فضایی که به آن اختصاص دادید، توجه داشته باشید. به عنوان مثال، نخل شامادورا یا نخل مرداب برای فضاهای آپارتمانی کوچک مناسب نیستند؛ در حالی که برای آپارتمان‌هایی با متراژ بالا، بهترین راه برای پر کردن فضای‌های خالی به حساب می‌آیند.

جالب است بدانید که پرورش گیاهان در آپارتمان‌ها می‌تواند به کاهش استرس، فشارخون و بهبود سلامت روان کمک کند.

سوالات متداول در مورد گیاهان آپارتمانی کم نور

بهترین گل‌های آپارتمانی نور کم کدامند؟

سانسوریا، گیاه زاموفیلیا، آگلونما و پتوس نمونه هایی از بهترین گیاهان آپارتمانی با نور کم و مقاوم هستند.

شرایط نگهدای از گیاهان آپارتمانی کم نور چیست؟

بیشتر گیاهان آپارتمانی کم نور شرایط نگهداری و رشد بسیار راحتی دارند. همان‌طور که گفتیم، اغلب گیاهان آپارتمانی کم نور، مقاوم و سایه دوست هستند و به آبیاری منظم و دقیقی احتیاجی ندارند.

فهرست موضوعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *